vineri, mai 8

Ţeapă Fireball Planet Romania la BizCamp

Azi am fost la o prezentare foarte penibila a unui screen recorder si nu e nimic rau in a fi penibil - nu de asta consemnez experienta, ci pentru a arata cat de perfizi sunt unii in a face reclama mascata. Firma Fireball Planet Romania ne-a prezentat prin .. Cerasela Vlad un soft recunoscut de inregistrare a ecranului - Camtasia, sustinand ca ei vand cu 7 usd un soft similar, chiar imbunatatit - Flash Video Grabber. Exact, un simplu grabber la fel precum gratuitul Youtube Grabber, dar in niciun caz ceva comparabil cu Camtasia de 300 usd. Cerasela Vlad de la Fireball Planet Romania a facut mai multe demonstratii, pana i-au iesit, dupa ce ne-a dat un link spre varianta de evaluare de 30 de zile a softului Camtasia, gratuit, cadou pentru noi : ) .. ce dragut. A pornit recorderul si nu a realizat ca Powerpointul, desi in fullscreen, nu era in foreground (activ) si deci nu putea opera slidurile cu tastatura cum voia ea; nu a incercat nimic, dar nimic, nici macar un click, doar tasta de schimbat slide de zeci de ori. A chemat pe cineva de la tehnic pe motiv ca e laptopul blocat. Dupa ce i-a inchis cineva procesele, i-am atras atentia ca nu poate porni inregistrarea fiindca nu o oprise pe anterioara - fapt care explica si de ce ii clipocea cursorul. Greu. “Mai vrea cineva sa incerce sa inregistreze ppt-ul lui?” Shishi, m-am simti ca in liceu. La final ne arata doar de unde cumparam Fireball Flash Video Grabber (nimic altceva despre el, niciun screenshot, nu era nici instalant pe laptop, nimic!) si mi se confirma ipoteza ca e doar un grabber de flv-uri de pe net - ceea ce sincer, il plaseaza la limita legalitatii. Situl de prezentare la fel de perfid - indigo dupa siturile cu popupuri si lungime interminabila de unde cumperi carti care te fac milionar sau as in cazinouri. Mai mult, cand il inchideai aparea alert dintr-acela penibil "nu iesi fiindca avem o megaoferta pentru tine". Am eu un megasfat pentru voi: nu mintiti viitorii clienti si nu prezentati un produs si vinde altul! Nu am facut niciun curs de vanzari ca sa imi dau seama ca asa ceva nu se face!!

Ea: Are aceleasi functii si chiar unele imbunatatite precum Camtasia!

Eu: Si stie si de smart focus precum Camtasia?

Ea, rar, cu zambet mieros: O sa vezi in continuare pe situl de prezentare.

Eu, in gand: Puteam sa pariezi ca spui asta.

Apoi ne arata situl pamblicar de care vorbeam.

Ea: Acum cred ca ti-ai raspuns la intrebare.

Eu, in gand: Cred ca mi-am raspuns la mai multe..

Citat, de pe site:

P.S. Remember The Fireball Flash Video Grabber takes you step by step through the process of downloading Camtasia, Youtube and Google videos. It’s as easy as 1, 2, 3!

PFFFF.... daaa.. e _exact_ ce face si Camtasia :)))

Poate ar fi o idee buna ca pentru prezentari sa selectati o persoana mai capabila in IT, sau macar una cu indrazneala de a incerca un Alt+Tab cand are impresia ca i s-a blocat laptopul.

Recunosc, e un fel de razbunare pe Fireball Planet Romania pentru nervii pe care mi i-a indus astazi (ma enervez mai ales cand stiu cat din sanatate si din timpul liber sacrificam la Poli invatand, ca sa intalnim astfel de persoane ce se gasesc sa ne “invete”!).

Daca voua vi se pare ca eu am fost martorul unei escrocherii (prezinti un produs care nu e al tau si vinzi altul, sub pretextul ca inveti ceva gratuit pe studenti) dati linkul spre acet post despre Fireball Planet Romania mai departe, sa le facem putina reputatie, nu?

6 comentarii:

esb spunea...

Imi pare rau pentru experienta nefericita pe care ai avut-o.

Eu am fost la prezentarea de inceput a evenimentului si am avut parte de oo prezentare ingrozitoare (citit de pe hartie clisee tampite si batait aiurea). Asa incat am evitat-o ulterioar. Ceea ce este halucinat este cum or fi trimis-o sefii ei la eveniment si cum de au pus-o si pe afisele publicitare Fireball

mihneasimian spunea...

Tot ea?

Pe cartea de vizita a ei scrie "Director Executiv Fireball Romania". Chiar n-as vrea sa mai am vreo legatura cu Fireball, nu mi-au placut siturile, nu mi-au placut produsele, modul de prezentare etc.

Multumesc pentru impartasire :)

Unknown spunea...

haha la cate prezentari am fost si nu stiu daca mi-a placut vreodata una..tocma am incercat graberul de care ziceai si diferenta intre ele e ca functzia de editare e suplimentara pentru camtasia.e pe bune.din ce am vazut fireballu asta e peste tot in asia,us iar ian decarmen brainerul e unul dintre internet marketerii favoriti.io chiar vreau sa ma implic si in siturile membership de care ne-au zis

mihneasimian spunea...

Nu contest, postul se refera la Fireball Planet _Romania_, dupa cum precizeaza si titlul.
Nu pot sa cred ca softul ala de 7 dolari se apropie atat de mult de Camtasia. Nu pot.. : ) Trebuie sa vad.

Am intrat pe situl iandelcarmen.com
Vad ca isi construieste cultul personalitatii si vorbeste in imperative. Mie imi plac antreprenorii mai modesti :D

Unknown spunea...

Eu vad tot timpul big picterul. Demult am vrut sa imi pun bazele propriei mele afaceri online.Propriul meu proiect personal,e un sentiment grozav mai ales cand am vazut prin membership' la fireballinternetmarketing(cuvantu e cat o mila :) ca am acces la ce imi trebuie,pot sa ma ocup si de aseu meu,dar si de proiectu meu.Belea. Am nevoie de ajutorul vostru la cantitatea de modestie daca devin antreprenor :)

mihneasimian spunea...

De ce nu pot vedea profilul lui marius si Alexandru? Aveti cont Google dar nu si Blogger, sau cum? Sau sunteti aceeasi persoana care incearca sa indrepte imaginea Fireball Planet in postul asta?

1. Atunci felicitari pentru campania lor de stagii! Strategia de marketing de la BizCamp.. it sucked.
2. Timp de "aseu" are oricine. 3 ani, nici nu-i simti, 4 zile pe saptamana, 4 luni vacanta, note mai ca in liceu, nu stii ce e aia restanta. Am prietena la ase. Argumentul ala nu tine fiindca nu stagiul iti permite sa te ocupi de facultate, ci facultatea iti ofera timp sa faci si altceva, profesional vorbind.